Rúško “šľachtí” človeka

pridal: SpKCH | dátum: 31. marca 2020 | kategória: Aktuálne správy

Špecializované sociálne poradenstvo aj počas pandémie

Zamestnanci Poradne sv. Bakhity v Liptovskom Mikuláši v tomto čase výskytu koronavírusu prispôsobujú poskytovanie sociálnej pomoci v rámci špecializovaného sociálneho poradenstva a zameriavajú sa najmä na poskytovanie inštrumentálnej, informačnej a emočnej podpory pre prijímateľov sociálnej služby.

Šírime pokoj, nie paniku

Poradenstvo je zamerané aj na predchádzanie šírenia paniky. Konzultácie vykonávajú prioritne telefonicky, či mailovou komunikáciou, no v rámci konkrétnejšej podpory sa dali i na svojpomocné šitie bavlnených ochranných rúšok, ktoré distribuujú priamo prijímateľom soc. služby ako aj pobytovým zariadeniam SpKCH a tiež medzi marginalizovanú rómsku komunitu v regióne aj v participácií s občianskym združením JEKH DROM Važec.

Leták rúško šlachtí človeka

Popri rozdávaní rúšok ľudom radia ako sa účinne starať o rúško. Na tento účel vytvorili informačné letáky z názvom „Rúško šľachtí človeka“, ktoré dávajú ku každému vlastnoručne ušitému rúšku. Do dnešného dňa ušili a distribuovali viac ako 400 ks rúšok.

Za článok a fotografie ďakujeme: Bc. Zuzana Brtáňová