Investícia do vedomostí: posilňujeme finančnú gramotnosť našich zamestnancov

pridal: Katarína Havrilová | dátum: 29. septembra 2023 | kategória: Aktuálne správy

Vďaka grantu z NBS  sme v dňoch od 18 až 20. septembra 2023 realizovali prvý blok certifikovaného vzdelávania našich zamestnancov v oblasti finančnej gramotnosti .

Vzdelávanie realizovali uznávaní odborníci, lektori z NBS patriaci pod projekt 5peňazí. Za Spišskú katolícku charitu sa zúčastnili sociálni pracovníci z projektu Housing-first a špecializovaní sociálni poradcovia.

Považujeme ho za veľmi dôležitý, pretože nám pomáha zlepšiť naše schopnosti pomáhať klientom v krízových situáciách. Chceme byť lepšie pripravení na pochopenie ich rozhodnutí a na spoločné hľadanie riešení ich ťažkostí.

Našim cieľom je poskytovať efektívnu sociálnu pomoc, aby  klienti pochopili, ako riadiť svoje financie dlhodobo a znížiť počet krízových situácií. Preto pokračujeme v investovaní do vzdelávania našich zamestnancov.

Vzdelávania sa zúčastnili aj sociálni pracovníci z iných partnerských charít, ako sú arcidiecézna charita Trnava, arcidiecézna charita Košice či  diecézna charita Nitra, ktoré rovnako pracujú na projekte Housing-first. Nové poznatky  v oblasti finančnej gramotnosti dokážeme efektívne využiť najmä pri implementácii projektu Housing-first.