Vyhodnotenie Potravinovej zbierky 2022

pridal: Katarína Havrilová | dátum: 17. januára 2023 | kategória: Aktuálne správy

Desiaty ročník Potravinovej zbierky prebiehal v predajniach Tesco počas posledného novembrového víkendu. V online priestore sa ľudia mohli zapojiť až do 23. decembra. I keď sa nepodarilo prekonať rekord z minulého roka (vyzbieraných 90 ton potravín), zbierka sa skončila úspešne. Spolu sa na Slovensku vyzbieralo 80 ton potravín a hygienických potrieb, ktoré v krízovom období pomôžu veľkému množstvu ľudí. „Tešíme sa, že napriek vyšším cenám potravín ľudia neostali ľahostajní k druhým a prispeli do zbierky podľa vlastných možností,“ zhodnotila PR manažérka Slovenskej katolíckej charity Monika Molnárová.

V našej diecéze ľudia prispievali najmä cestovinami, múkou, ryžou, cukrom, sladkosťami a strukovinami. Vďaka pomoci dobrodincov sme vyzbierali vyše 6.800 kg potravín a drogérie v hodnote takmer 17.500 €. Pomohli sme najmä rodinám v núdzi, ukrajinským utečencom a bezdomovcom. „Tento rok bol úspešný, vzhľadom na vyššie životné náklady. Robili sme zbierku v 12 Tesco prevádzkach. Niektoré potraviny sa rozdávali ihneď po ukončení, ostatné sa rozdelili do balíkov a tie podľa zoznamu roznášali dobrovoľníci,“ zhodnotil koordinátor humanitárnej a potravinovej pomoci Spišskej katolíckej charity, Peter Krivda.

Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k pomoci núdznym v Spišskej diecéze.