Vianoce v Trstenej

pridal: SpKCH | dátum: 7. januára 2019 | kategória: Aktuálne správy

Obdobie očakávania príchodu Narodenia je spojené s určitou prípravou, tak vnútornou ako aj vonkajšou. Čo všetko treba urobiť, aby tí, ktorí sú okolo nás boli spokojní, šťastní, aby príchod Narodenia prežili v hĺbke svojho srdca tak, ako si to vzájomne píšeme, voláme, esemeskujeme… Prajeme si, aby láska od Ježiška, vošla do nášho srdiečka, aby prebývala po celý nový rok. Poriadna výzva a potreba odvahy, odhodlania zamyslieť sa nad samým sebou, svojím správaním, svojím postojom, našimi myšlienkami. Čo mi týmito jednoduchými slovami, chce toto malé nevinné dieťa ukázať? Každý rok niečo iné, či to isté?

Opýtaj sa sám seba

Môžem charakterizovať vianočné obdobie, čo sa udialo nové, či bolo také isté? Stačí tak málo, prejaviť a odovzdať kúsok zo seba samého, prejaviť spoluprácu, pridať ruku k dielu, ľudia sú štedrejší, otvorenejší. Veru aj u nás sme cítili, že prichádzali k nám detí z okolitých škôl, škôliek, dobrodincov, spevákov. Ochota potešiť a priniesť spomínanú lásku medzi starkých v našom dome bolo neúrekom v rôznorodej podobe. Naše fotografie o tom rozprávajú viac. Aj pri skrášľovaní prostredia nášho interiéru  cítila ochotu zo strany personálu, po novom aj zo strany obyvateľov. Spoločnosť DM Drogéria pripravila pre našich obyvateľov krásne veselé darčeky. Obsahom ktorého boli predmety pre ich každodennú potrebu s krásnou pohľadnicou.

Ľudia ľuďom

V rámci projektu „Ľudia ľuďom“ sa rozdali darčeky našim obyvateľov, ktorí stratili svojich najbližších. Objavil sa úsmev, slzy šťastia a prekvapenie, že niekto úplne neznámi z ďaleka spolucíti s nevládnymi ľuďmi. Ďakovať máme vždy, preto ďakovaniu nikdy nie je koniec. Je mnoho situácií, okolností, ktoré sa nedajú napísať, ale naše srdcia to cítia a chcú touto cestou vysloviť veľké ďakujem, všetkým tým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli, pomáhajú, pomôžu, aby človek v starobe, chorobe cítil lásku a blízkosť človeka. Ozaj stačí len tak málo, aby v našich srdciach zavládol pokoj. Len to čo zo seba darujeme, má hodnotu trvácu.

Naše momentky

Momentky na našich záberoch rozprávajú za nás, že Ježiš žije v nás. Rozmýšľaj, čo sa môže v tebe, vo mne premeniť, aby som vedel/a prijať Ježiša do svojho života. Rozmýšľaj a konaj kým máš ešte čas. Svedectvom, že chceme, aby sa Ježiš narodil v nás sú práve všetky návštevy od sviatku sv. Mikuláša až po každú drobnú, nepatrnú návštevu, pozornosť prejav úcty, podanie ruky, úsmev, dobré slovo voči jeden druhému v tomto období.

Nech sila našej lásky žije v nás po celý nový rok.

Dom Charitas Sv. Františka z Assisi, Trstená

Galéria