Sviatok Porciunkula

pridal: SpKCH | dátum: 6. augusta 2019 | kategória: Aktuálne správy

Slávnosť a stretnutie terciánov Slovenska na Orave

Krásne slnečné počasie nám dovolilo malý výlet na kolieskach invalidných vozíkov s klientmi, ktorým už nohy veľmi neslúžia. Vďaka iniciatíve personálu sa nám podarilo zúčastniť svätej omše, uctiť si relikvie sv. Františka, patróna nášho domu. Táto slávnosť sa uskutočnila v kostolíku sv. Juraja na námestí v Trstenej ktorú, celebroval bývalý riaditeľ rádia Lumen, teraz už dekan tvrdošínskeho dekanátu Doc. ThDr. Juraj Spuchľák, PhD.

Počas homílie nás povzbudil slovami o sýtení nielen tela, ale aj duše, ktorá prahne po duchovnom pokrme. Vyzdvihol dôležitosť požehnávania, nielen kňazského, ale aj materinského. Povzbudil nás, aby sme sa nebáli byť svedkami Kristovými v každom čase. Toto svedectvo chceme odovzdávať ďalej  aj so svojimi zážitkami so slzami šťastia a odpustkami, ktoré sme získali na tejto slávnosti.

Bodkou za celou slávnosťou bolo trocha svetského osvieženia. Dobrú zmrzlinu sme si veru neodpustili.

Mgr. Anna Parcová
riaditeľka Domu Charitas Sv. Františka z Assisi