Ja a mladosť v charitnom dome

pridal: SpKCH | dátum: 2. novembra 2017 | kategória: Aktuálne správy

V rámci mesiaca úcty k starším sa o milé prekvapenie postarala MŠ Komenského z Námestova. Pani učiteľky Hanka Gracíková a Monika Basarová sa nám predstavili svojim šarmom a svojimi umeleckými schopnosťami dokázal pripraviť milý, srdečný a úspešný program, aký sme ešte u nás nezažili. Veľká spokojnosť bola na tvárach detí, ale najmä našich klientov v charite. Deti sa nám predstavili piesňami, básničkami a krátkym divadielkom.

Mesiac úcty

Starkým milo padlo, keď spojili aktuálny mesiac úcty k starším a ročné obdobie – jeseň. V programe robili jesenný poriadok v sade a záhradke, čím sa bližšie zoznamovali s ovocím a so zeleninou. Krásny príklad ukázali v spolunažívaní dedka a babky. Bývalého učiteľa milo prekvapilo, keď zistil, že vzťah učiteľky a škôlkara je iný, ako bol za starých čias.Škôlkarka si bezprostredne sadla na kolená pani učiteľke. Prirodzenosť ich veku sa naprosto prejavila, keď podskakovali a šantili. A práve v tom sa prejavila ich detskosť.

Naše pracovníčky v kuchyni  pripravili skvelé jablkové koláče, ako aj ovocné taniere – olúpané jablká, mandarinky a hrušky.

Milo nás potešila aj samostatnosť detí. Nedali sa núkať, a s chuťou sa pustili do koláčov. Suma sumárum – zanechali svojim vystúpením hlboký dojem a prisľúbili nám, že nás pred Vianocami prídu znova potešiť svojim programom. Aj to bola milá potecha a radosť klientov. Hlboká úcta a vďaka patrí pani učiteľkám a ich žiakom, ktorí sa nám predstavili v tom najlepšom svetle a ukázali vysokú kvalitu.

Kolektív klientov a pracovníkov domu Caritas, Námestovo