Deň rodiny v ADS Charitas Námestovo

pridal: SpKCH | dátum: 7. júna 2018 | kategória: Aktuálne správy

Deň rodiny

Význam dňa rodiny spočíva v pripomenutí dôležitosti rodiny ako základnej stavebnej bunky našej spoločnosti. Pri tejto príležitosti navštívili detičky z MŠ Komenského v Námestove naše zariadenie ADS Charitas Námestovo. Prišli k nám žiaci veľkej triedy a potešili nás svojim tancom, spevom a básničkami. Boli sme šťastní, až dojatí, ako sú tieto detičky šikovné.  Oceňujeme tradičné ponímanie našich ľudových piesní, ktoré odzrkadľujú vzťah mladších k rodnej zemi, Slovensku. Napr. pieseň „Močila konope“, „Hej, hej sokoly“, „Anka, Anka ja Ťa ľúbim“ a iné.

Ceníme si, že sa pani učiteľky zapojili do programu spolu s deťmi, prežívajú to s nimi, vedú ich a usmerňujú. Deti boli sebavedomé, hrdé na to, že nám môžu ukázať, čo všetko sa v škôlke naučili. Na záver sme všetkých už tradične pohostili. Deti sa nedali dvakrát núkať dobrotami, ktoré sme im pripravili. Sme vďační, že nás svojím programom obohatili a rozveselili.

„Keď sa Boží Syn pre našu spásu stal človekom, vybral si rodinu, aby ukázal, že manželstvo a rodina sú súčasťou Božieho plánu spásy a majú významnú úlohu pre dobro človeka a ľudskej spoločnosti.“

Ján Pavol II.