Centrum pre deti a rodiny Dom Charitas sv. Jozefa

Výročná správa za rok 2019
Výročná správa za rok 2018
Dom Charitas sv. Jozefa – Detský domov

Centrum pre deti a rodiny sv. Jozefa je podľa § 45 ods.1 zariadenie zriadené na účel vykonávania:
Opatrenia dočasne nahrádzajúcich dieťaťu jeho prirodzené rodinné prostredie alebo náhradné rodinné prostredie na základe rozhodnutia súdu o nariadení ústavnej starostlivosti, o nariadení neodkladného opatrenia alebo o uložení výchovného opatrenia. Centrum vykonáva opatrenia tohto účelu pobytovou formou.

Centrum pre deti a rodiny sv. Jozefa vykonáva  pobytové opatrenia súdu, ktoré dočasne nahrádzajú dieťaťu jeho prirodzené rodinné prostredie alebo náhradné rodinné prostredie na základe rozhodnutia súdu o nariadení neodkladného opatrenia, o uložení výchovného opatrenia a o nariadení ústavnej starostlivosti. Centrum pre deti a rodiny podľa § 45 ods. 4  vykonáva opatrenia pobytovou formou.

Cieľovou skupinou v Centre pre deti a rodiny sv. Jozefa sú v súlade s vyhláškou 103/2018 §20 bod 6 písm. Deti sú umiestnené na základe súdneho rozhodnutia vo veku 0 – 18 rokov s mentálnym postihnutím, telesným postihnutím, zmyslovým postihnutím, kombináciou postihnutí a deti s ťažkým zdravotným postihnutím, ktorých zdravotný stav si vyžaduje osobitnú starostlivosť výlučne pobytovou formou. Deti sú aktuálne umiestnené v dvoch špecializovaných samostatných skupinách, kapacita je 16 detí.