2. tip na radostné Vianoce

pridal: SpKCH | dátum: 26. decembra 2019 | kategória: Aktuálne správy

Aj dnes, na druhý sviatok vianočný, máme pre vás tip, ako môžete prežiť o čosi radostnejšie Vianoce. Stačí len trošku otvoriť svoje srdce a viac si všímať ľudí okolo seba. V dnešný deň vám preto ponúkame niečo, čo nepomôže len vám, ale dokonca rozhýbe aj celé vaše okolie! 🙂

2. FARSKÁ CHARITA

Ako dobre poznáte svoju farnosť? A nie, nemyslíme tým detaily toho, ako vyzerá váš kostol, koľko spevokolov v ňom funguje, či ako sa volá váš miestny kňaz. Nás by zaujímalo, nakoľko poznáte ostatných ľudí, ktorí neďaleko vás žijú.

Cirkev by mala fungovať ako rodina. A každá farnosť je takouto malou rodinou. A v rodine by sa malo spoločne vedieť o tom, či niekto z našich príbuzných nepotrebuje pomoc. Nie je vo vašej farnosti niekto, kto potrebuje modlitby, pomoc s opatrovaním, alebo možno len pomoc v domácnosti? Poznáte sa ako farníci medzi sebou navzájom a fungujete ako pravé spoločenstvo?

2. tip na radostné Vianoce

Skúste vo farnosti vytvoriť tím ľudí, ktorí budú pomáhať tým, ktorí to vo vašom okolí potrebujú. Takáto skupinka môže vystupovať ako tzv. „farská charita“.