Aktuality

Čo máme nové?

Poskytovanie potravinovej a/alebo základnej materiálnej pomoci najodkázanejším osobám

pridal: Katarína Havrilová | dátum: 1. októbra 2024 | kategória: Aktuálne hľadáme

Spišská katolícka charita sa zapája do realizácie národného projektu “Poskytovanie potravinovej a/alebo základnej materiálnej pomoci najodkázanejším osobám”, ktorý je financovaný z Európskeho sociálneho fondu plus v rámci Operačného programu Slovensko. Tento projekt sa zameriava na pomoc najodkázanejším skupinám obyvateľov, ako sú rodiny s nezaopatrenými deťmi, ľudia bez prístrešia a osoby v mimoriadne nepriaznivej životnej situácii.

Spišská katolícka charita sa podieľa na jednej z podaktivít tohto projektu, konkrétne na podaktivite Poskytovanie teplého jedla so sprievodnými opatreniami ako nástroj riešenia potravinovej deprivácie. Cieľom tejto aktivity je zmierniť extrémne formy chudoby a prispieť k sociálnej reintegrácii najodkázanejších osôb. Popri distribúcii teplého jedla poskytujeme aj sociálne poradenstvo a ďalšie sprievodné opatrenia na zlepšenie životných podmienok.

Spišská katolícka charita poskytuje teplé jedlo bezplatne od 1. novembra 2024 v pondelok, stredu a piatok v čase 10:30 – 11:30  na ulici Koceľová 2 v Spišskej Novej Vsi.