…blízko pri človeku

Varenie v dennom stacionári v Údole

Kuchyňa „starej mamy“ je pre mnohých z nás „mňamka“. No nie sú pirohy ako pirohy. Od mamky, či starej mamy chutia vždy najlepšie. Zrejme je jednou z nenahraditeľných ingrediencií láska…k rodine, k práci, k tradícii. 
 
„Aby sa nezabudlo“, aj tak by sa mohla nazývať táto denná aktivita s prijímateľmi v dennom stacionári v Údole. A to chutné jedlo sa u nás volá „huľky“, – poliate rozpusteným voňavým maslom, ktoré nasýtia na niekoľko hodín… Niekde to volajú aj „džatky“, niekto má k tomu rád slaninku…Variácie sú prípustné…
 
 Za článok a fotografie ďakujeme Mgr. Daniele Majdišovej
 
 
 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho medzi priateľmi.

Ďalšie články

Skip to content