Život bez teplého jedla

pridal: Katarína Havrilová | dátum: 12. októbra 2022 | kategória: Nadácia EPH

Aj tento rok vám prinášame príbehy ľudí, ktorých podporujeme vďaka Nadácii EPH. Týchto núdznych sa snažíme chrániť, preto sú mená v príbehoch zmenené. Ak máte záujem pripojiť sa k finančnej pomoci a podporiť podobné príbehy, budeme veľmi radi. Konkrétne inštrukcie k pomoci nájdete na konci každého príbehu.

Predmet žiadosti: Elektrický sporák

Pani Gabriela je matkou štyroch detí, ktoré po rozvode vychovala sama. Trpí viacerými chronickými ochoreniami, jej zdravotný stav je dlhodobo nepriaznivý. Ako matka a jediná živiteľka rodiny z pochopiteľných dôvodov starostlivosť o svoje telo odkladala na posledné miesto. V dôsledku toho sa jej zdravotný stav zhoršil natoľko, že v súčasnosti trpí závažnými bolesťami nôh, nedokáže dlhšie stáť, čo má negatívny dopad na možnosti uplatnenia na trhu práce.

Bývalý manžel po rozvode na deti neprispieval, a tak Gabriela celý život pracovala, aby uživila seba a deti. Mesto jej ešte v roku 2012 pridelilo jednoizbový nájomný byt, v ktorom býva doteraz. Kvôli závažným zdravotným problémom v súčasnosti poberá len nemocenské dávky, ktoré potrebuje na úhradu nákladov za domácnosť, stravu a lieky. Na zakúpenie nového elektrospotrebiča jej nezostávajú žiadne finančné prostriedky.

Po predchádzajúcom nájomníkovi ostal v byte elektrický sporák, avšak elektrická rúra sa časom pokazila, takže Gabriela si viaceré lacnejšie jedlá nedokáže pripraviť. Sme radi, že sme jej vďaka Nadácii EPH mohli sporák zakúpiť.

Podobné príbehy môžete finančne podporiť aj vy:

Číslo účtu: SK28 0200 0000 0000 2963 4592

VS: 80413