Workshop – prezentácia Domu Charitas Sv. Hildegardy z Bingenu v Rabči

13. júla 2017 SpKCH
workshop dchshb rabca (4)

Súkromná Spojená škola EDUCO, Slanická osada, ale aj iné stredné a základné školy na Orave už dlhšiu dobu spolupracujú s naším zariadením núdzového bývania pre matky s deťmi a týrané ženy v Rabči.

Študenti a žiaci sú našimi dobrodincami, ale aj dobrovoľníkmi. Darujú pre naše matky a deti rôzne oblečenie, obuv, knihy, hračky, sladkosti a pred Vianocami aj svoj voľný čas, kedy ich prídu obdariť darčekmi a predvedú všetkým pekný a zábavný program. Taktiež aj pri rôznych iných príležitostiach, ako sú napr. Vianoce, Veľká noc, sviatok sv. Valentína, a iné, si u nás objednávajú výrobky, ktoré vyrábame počas pracovných terapií. Sú to hlavne voňavé mydlá a biele vankúše.

Skupina študentov SSŠ EDUCO počas tohtoročnej praktickej maturitnej skúšky zorganizovali WORKSHOP, na ktorý nás pozvali a prezentovala sa výroba medovníkov z Oravskej Jasenice a  výroba našich voňavých mydiel a vankúšov z Domu Charitas v Rabči.

Výrobky ponúkame na predaj aj v charitných predajniach, a to v Ružomberku, v Liptovskom Mikuláši, v Poprade a v Starej Ľubovni.

Prípadne ich vyrábame aj na objednávku, ktorú je možné urobiť telefonicky (č.t. 0914 320 520).

workshop dchshb rabca (1)

Mydlovú hmotu s kozím mliekom, formy, farbivo, vôňu a celofánové vrecká, ktoré sú potrebné na výrobu mydiel nakupujeme od externých dodávateľov. Podľa požiadavky našich klietov jednotlivé mydlá balíme do celofánu, alebo do originálnych celofánových vreciek. Časť výťažku z predaja používame na zakúpenie materiálu a ďalšiu časť venujeme matkám ako odmenu za ich prácu.

workshop dchshb rabca (5)

Vankúše sú ušité zo zvyškov bieleho materiálu. Daruje nám ich spoločnosť Materasso Slovakia, ktorá vyrába najmä matrace. Dodávajú nám aj zvyšné kusy molitánu, ktorý naše matky strihajú na drobné kocky a následne použijú ako výplň do vankúšov. Pre nás typické rozmery vankúšov sú: 40 x 40cm, 35 x 35cm a 30 x 30cm. Ak je požiadavka iná, ušijeme vankúš podľa potreby, na požadovaný rozmer, vo svojej práci sme flexibilní. Na niektoré vankúše vieme dať aj nápis, alebo všiť zips, všetko závisí na vzájomnej dohode s klientom.

Všetkým, ktorí si už od nás spomínané výrobky zakúpili, alebo si ešte zakúpia, sa chceme srdečne poďakovať. Kúpou podporujete naše matky a ich deti, ktoré si takto počas pracovnej terapie, alebo vo svojom voľnom čase môžu zarobiť aspoň nejaké euro.

workshop dchshb rabca (9)
workshop dchshb rabca (2)
workshop dchshb rabca (3)
workshop dchshb rabca (6)