Vzmáhame sa…

25. januára 2018 SpKCH
Vzmahajme sa_1

V rámci projektu EPH sa nám podarilo získať finančnú podporu vo výške 1000 eur, vďaka ktorej môžeme zvýšiť kvalitu poskytovaných služieb v našom Dennom stacionári Bl. Zdenky Schellingovej v Námestove. Z finančnej podpory sme pre našich klientov zakúpili dôležité rehabilitačné pomôcky. Ide o stacionárny bicykel, ktorý slúži na posilňovanie najmä dolných končatín a rozvoj hrubej motoriky. Veľké nadšenie sme našli u klientov, ktorí na staré kolená môžu posilňovať. Náš najstarší klient, ktorý má vyše 80 rokov a má denne nariadenú hodinovú prechádzku, môže ju teraz v zlom počasí skvele nahradiť cvičením na stacionárnom bicykli. Na cvičenie a relax môžu klienti využiť aj novú koženú žinenku. Okrem stacionárneho bicykla a žinenky majú klienti k dispozícii fit lopty, balans guľu či gumové naťahovacie pásy, ktorými si pri cvičení môžu ponaťahovať celé telo a podporiť tak jeho motoriku.

Pre klientov sú novinkou dva mobilné hydraulické a elektrické zdviháky, ktoré slúžia pre imobilných klientov. Uľahčujú  personálu, ale aj ich rodinným príslušníkom, ľahšiu manipuláciu z invalidného vozíka na posteľ či žinenku. Používanie mobilných zdvihákov zefektívňuje prácu s imobilnými klientmi a zároveň napomáha zdraviu chrbtice obsluhujúcemu personálu.

V dennom stacionári máme pravidelne dohodnuté aj termíny na masáže, ktoré napomáhajú pri udržiavaní jemnej a hrubej motoriky. Masáže vykonáva externá fyzioterapeutka, ktorá k nám prichádza  v pravidelných intervaloch.

Ako povedal jeden náš klient –„Vzmáhame sa!“. A tak nech platí aj v našom prípade staré slovenské príslovie: „V zdravom tele zdravý duch!“

Zapísala sociálna pracovníčka Mgr. Zuzana Kasan

Vzmahajme sa_2