Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /data/e/c/ecd45235-7305-40a5-bb3f-324410c90c23/caritas.sk/web/stara_verzia/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /data/e/c/ecd45235-7305-40a5-bb3f-324410c90c23/caritas.sk/web/stara_verzia/wp-includes/plugin.php on line 601

Radostný májový deň v Dome v Trstenej

26. júna 2015 Marian Zelinka
4ce65b_2cbed9df22b744cfa7c9089a568413f1

Mladí gymnazisti prišli potešiť klientov Domu v Trstenej a stráviť s nimi čas.

Náš Dom Charitas sv. Františka z Assisi v Trstenej sa v spolupráci s občiansky združením V.I.A.C. (podpora a vzdelávanie mládeže v Trstenej) zapojil do projektu ORAVA VÁS POTREBUJE.
Študenti druhého a tretieho ročníka gymnázia sa počas troch voľných dní aktivizovali a zažili niečo inšpirujúce v rôznych organizáciách v meste.

V utorok, 19. mája strávila skupina 11 študentov nezabudnuteľné chvíle s obyvateľmi nášho domu.
Chlapci našim klientom ukázali, ako funguje internet, „vygooglili“ ich rodnú obec i pohľad z vtáčej perspektívy, dokonca púšťali najnovšie hity a všetko možné, čo si len klienti zažiadali. Dievčatá zase pomohli ošetrujúcemu personálu sprevádzať klientov na rehabilitáciu či zdravotné prechádzky po okolí a spoznávali tak prácu v našom zariadení.

Potom spoločne pomohli vyplieť našu záhradku a nahrabali ihličie v hore. Ukázali tak, že okrem počítačov a mobilov vedia šikovne narábať aj s náradím.

Priniesli do nášho domu radosť, mladistvý nádych a chuť pomáhať a byť osožným. Bol to krásny a nevšedný deň, ktorý sa zapíše do sŕdc našich klientov. V mene Domu Charitas všetkým zúčastneným ďakujeme.