Šport a charita idú dohromady

12. novembra 2017 SpKCH
Sport a charita idu dohromady_4

Vždy sa mi páčilo spojiť šport a pomoc iným. Inšpiroval ma bývalý kolega z práce, ktorý mi vnukol myšlienku zápasu venovaného pre naše deti. Nasledovalo stretnutie a vízia s predsedom klubu p. Javorským a naša spoločná predstava bola na svete. Pridalo sa k nám občianske združenie OZ Venus a krásny projekt bol pred nami. Vo štvrtok, 9.11. nás v našom dome Charitas sv. Jozefa navštívili basketbalisti miestneho klubu BK 04 AC LB Spišská Nová Ves. Bolo to naozaj výnimočné stretnutie. Prvotné obavy a strach z neznámeho vystriedalo obrovské srdce veľkých, silných mužov. Prešli si nie len detským domovom, ale aj zariadením núdzového bývania a domovom sociálnych služieb. Radosť v detských očiach striedala radosť v tých dospelých. Deti si pre basketbalistov a trénera pripravili aj ďalšie prekvapenie. Špeciálne pre nich vyrobili poháre s menami hráčov a ich venovaním. Oni im na oplátku doniesli basketbalovú loptu, hračky, oblečenie.

Sport a charita idu dohromady_10

Toto stretnutie bolo aj za prítomnosti televízie Markíza a miestnej televízie Reduta, čo onedlho uvidíme aj na televíznej obrazovke. Hráči nás pozvali na zápas v nedeľu, čo sme radi prijali a zúčastnili sa s deťmi basketbalového zápasu. Detičky dostali tričká s logom klubu a hneď si ich obliekli. Nakoniec v nich aj spali. Možno zápas nedopadol podľa predstáv, ale myšlienka pre naše deti bola však úplne iná. Prvýkrát v živote boli na basketbalovom zápase a prvýkrát niekto spravil niečo pre nich. Len tak, lebo chcel. Hráči sa k našim deťom správali naozaj úžasne. S detičkami sa pofotili, porozprávali a venovali im svoj čas. Spravili im tú najväčšiu radosť. A mne najväčšiu radosť urobila otázka: „Kedy pôjdeme opäť?“. Tento príbeh však nekončí a ja sa už veľmi teším na jeho ružové pokračovanie.

Naozaj ďakujem BK 04 AC LB SNV

Mgr. Alexandra Hovancová