Dom Charitas Panny Márie Lurdskej

E-mail: lubomir.bagar@caritas.sk

Č. účtu: SK28 0200 0000 0000 2963 4592
Variabilný symbol: 200 00 10

Dom Charitas Panny Márie Lurdskej poskytuje sociálne služby v zariadení pre seniorov a v dennom stacionári.

Zariadenie pre seniorov s kapacitou 30 miest pre prijímateľov sociálnej služby ponúka klientom ubytovanie v jedno-, dovoj- a trojlôžkových izbách so spoločným hygienickým zázemím. Klienti majú možnosť zariadiť si obytné miestnosti vlastným nábytkom a osobnými predmetmi tak, aby sa cítili ako doma. Súčasťou Domu Charitas je kaplnka, v ktorej sa minimálne raz týždenne slúži svätá omša. V záhrade je priestor pre oddych a relax na čerstvom vzduchu. Racionálnu a diabetickú stravu vyrábame vo vlastnom zariadení spoločného stravovania.

Denný stacionár má kapacitu 18 miest. Prijímateľom sociálnych služieb sa v ňom poskytujú sociálne, odborné služby a záujmové činnosti. Klienti môžu, podľa vlastných schopností a potrieb sledovať aj televíziu, počúvať rozhlas, čítať dennú tlač. V rámci organizovaných aktivít ergoterapie vyrábajú rôzne tematické ozdobné a darčekové predmety.
Samozrejmosťou je zabezpečenie duchovnej starostlivosti.