Radosť rozdávaním rastie

pridal: SpKCH | dátum: 22. júla 2019 | kategória: Aktuálne správy

Možno ste si pred pár týždňami všimli plagát i program s názvom Národný týždeň charít. Tentokrát sme sa do neho na Slovensku zapojili aj my, Dom Charitas sv. Vendelína – denný stacionár Zuberec. A hoci mnohokrát počúvame, čo sa už len dá takého robiť s klientami charity, mali sme naozaj nevšedné a milé zážitky. Prialo nám i počasie a tak sme aktivity, ktoré sme naplánovali, rozvrhli a doplnili na pomerne dlhý čas.

Olympiáda a milé stretnutie

Predovšetkým Olympiáda Chariťákov, už II.ročník, sa dúfame stane našou tradíciou, a rok po roku budeme zisťovať, ako sa naše schopnosti zlepšujú a my robíme kroky k sebarozvoju.

Jedného dňa nás prišli pozrieť naši nadriadení a to z vyššieho manažmentu zo Spišskej Novej Vsi, bolo to milé stretnutie s tými, čo sa o nás starajú. Bežne mávame opekačku pri rieke, zveľaďujeme a staráme sa o svoje okolie v rámci svojich síl samozrejme, dokonca nás môžete vidieť separovať zber, takto pomáhame potom aj doma.

Stoličné dni

Asi najkrajším zážitkom bola naša prezentácia na Stoličných dňoch v Liptovskom Mikuláši. Bol to prekrásny zážitok, plný emócií, nadviazanie vzťahov s novými kamarátmi, cestovanie, spoznávanie mesta Liptovský Mikuláš, rozdali sme všetko, čo sme s láskou pripravili a za úsmev rozdávali. Napokon sme si dali pizzu, a s radosťou cestovali domov k maminkám, ktorým sme kúpili medovníčky. Darček sme odovzdali aj ujom policajtom, tetám v obchodoch a kúpili sme si skvelé klobúky.

Leto ešte nekončí

Náš týždeň sme zakončili tou najmilšou návštevou na svete, naši kamoši zo škôlky od nás dostali Chariťácke perá, aby sa im darilo v škole. Šlo o upevňovanie vzťahov s malými kamošmi za plotom. Bolo nám spolu veľmi dobre, zistili sme, že všetci sme Božie deti a niet medzi nami rozdielu.

Ale ani leto, ani naše akcie ešte nekončia a tak sme sa vybrali Roháčskym vláčikom na výlet. Boli sme veľmi milo prekvapení, pretože sme sa viezli zadarmo, tento dar nám poskytol už druhý raz pán Vladko Filek a pomáha nám dokonca aj inokedy, keď potrebujeme chlapskú silu, za čo mu naozaj z celého srdca ďakujeme a nielen jemu, pretože tentokrát sme sa náučným chodníkom dostali k chate Primula a pán Kurjak nám poskytol, tiež ako dar, všetkým občerstvenie. Ďakujeme teda všetkým našim dobrodincom a prajeme im, nech sa im darí.

Mgr. Jana Benická
riaditeľka Dom Charitas sv.Vendelína Zuberec