Radosť pomáhať 2017

15. novembra 2017 SpKCH
Farska charita SNV_3

Tesco Potravinová zbierka sa konala už piaty rok o čom svedčí, že je úspešná a pre nás Charitu veľmi nápomocná. Vďaka zbierke môžme pomôcť ľudom v núdzi, ktorí to sami nedokážu.

V termíne od 9. do 11.11.2017 ste mohli vo vybraných prevádzkach siete Tesco nakúpiť trvanlivé potraviny a darovať ich ľuďom v núdzi. Naši zamestnanci ale aj dobrovoľníci mali stanovište v predajniach kde ste ich mohli vidieť  v modrých tričkách typických pre túto zbierku a nákupným košíkom, kde sme vaše dary ukladali. Dobrovoľníci a zamestnanci Spišskej katolíckej charity spolupracovali s organizáciami Depaul Slovensko, Slovenskou katolíckou charitou, Evanjelickou Diakoniou, Potravinovou bankou Slovenska a OZ Vagus Bratislava. Tešíme sa, že sme sa spoliji pre tento krásny projekt a úspešne sme ho spoločne zvládli.

Do zbierky sa zapojili tieto mestá: Stará Ľubovňa, Smižany, Spišská Belá, Krompachy, Poprad, Dolný Kubín, Kežmarok, Spišská Nová Ves, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Tvrdošín, Poprad OC Forum.

Trstemá 4

Vďaka štedrosti nakupujúcich sa podarilo Spišskej katolíckej charite vyzbierať celkom 11344,46 kg trvanlivých potravín, drogérie a prostriedkov osobnej hygieny v hodnote 13917,43 €. Vyzbierané potraviny poputujú v podobe potravinových balíčkov pre jednotlivcov a rodiny v núdzi, pre ľudí bez domova, osamelým dôchodcom a ľuďom v krízovej situácii, sociálne slabším a opusteným matkám s deťmi v našom regióne. Časť trvanlivých potravín využijeme aj na prípravu jedál pre klientov v zariadeniach SpKCH, ktorými spestríme stravu na niekoľko mesiacov.

Vďaka darovaným potravinám sa bude môcť v jednotlivých mestách poskytnúť pomoc na zmiernenie chudoby odkázaným občanom počas celého roka, hlavne počas blížiacich sa chladných mesiacov a to uvareným teplým jedlom priamo Spišskou katolíckou charitou.

Ďakujeme za vaše štedré srdcia a veríme, že aj tohoto roku pomôžu potraviny a drogéria tým, ktorí to naozaj potrebujú.

Ing. Zuzana Danková, PhD.

riaditeľka potravinovej a humanitárnej pomoci

Tesco zbierka 2017 – výnos

Farska charita SNV_1