Náš kolega a priateľ odišiel k Otcovi

22. júla 2015 SpKCH
1wdel7lyqya2ay_jt8zz0qdu-an-leskovjansk-n-eln-k-horskej-z-chrannej

Dušan bol jedným zo záchranárov, ktorí zahynuli pri nehode v Slovenskom Raji.

Slovenskou spoločnosťou otriasla v posledných dňoch správa o havárii záchranárskeho vrtuľníka v Slovenskom Raji. Jedným z členov posádky vrtuľníka bol aj náčelník Horskej služby Slovenský Raj Ing. Dušan Leskovjanský.

Dušan si ešte pred nástupom k horským záchránárom odpracoval svoju náhradnú civilnú službu v Dome Charitas svätej rodiny (Jánovce – Čenčice) v rokoch 2002 – 2003. Bol veľmi pracovitý a voči klientom bol nesmierne citlivým spolupracovníkom. V Dome Charitas si našiel aj svoju manželku a matku svojich troch detí, našu kolegyňu Ivanku. Spolu potom odišli pracovať pre ľudí s postihnutím do USA. Po návrate sa Dušan vydal na cestu záchranára a horského vodcu. V tejto práci skutočne zachránil množstvo ľudských životov. Napriek tomu, že sa za krátky čas stal náčelníkom horskej služby a mal množstvo povinností, ostal našim najaktívnejším dobrovoľníkom, často nás navštevoval, ponúkal svoju pomoc a urobil pre náš dom obrovský kus nezištnej práce. Týmto mu vyjadrujeme svoje poďakovanie za všetko, čo pre Charitu, náš dom, ale aj pre iných ľudí vo svojom živote urobil.

Posledná rozlúčka so štyrmi záchranármi bude vo štvrtok, 23. júla o 10:00 v konkatedrále v Poprade.
Následne, v ten istý deň, bude za nich o 13:00 slúžená zádušná svätá omša v malom kostole v Spišskej Novej Vsi. O 14:00 bude nasledovať pohreb na cintoríne v Spišskej Novej Vsi.