Ani mladí nie sú voči pomoci druhým ľahostajní

26. septembra 2017 SpKCH
p-pomoc gymnazium kk (1)

Žiaci Gymnázia P. O. Hviezdoslava v Kežmarku sa okrem štúdiu venujú aj rôznym mimoškolským aktivitám. Jednou z nich bola aj pomoc pri rozdávaní potravinových balíčkov 19. a 20. septembra, keď žiaci druhého ročníka spolu so zamestnancami Spišskej katolíckej charity navštívili rómske osady v Kežmarku, Krížovej Vsi, Podhoranoch, Veľkej Lomnici,  Huncovciach, Rakúsoch a Stráňach pod Tatrami.

„Cítila som sa nápomocná. Mala som dobrý pocit, že konám niečo, čo je pre ľudí prospešné. Myslím si, že je to dobrý druh pomoci, pretože som na vlastné oči videla, že tí ľudia a hlavne deti, vyzerali dosť podvýživene a zanedbane. Môj osobný názor je, že niektorí si túto pomoc zaslúžia, ale iní ju iba využívajú a nijak zvláštne im to nepomôže,“  vyjadrila sa žiačka gymnázia.

Gymnazisti takýmto spôsobom spolupracovali so Spišskou katolíckou charitou, ktorá rozdáva potravinové a hygienické balíčky v ôsmich okresoch, prvý, no určite nie poslednýkrát.

Mnohí ľudia berú svoje dobré životné podmienky za samozrejmosť, no pri iných je to práve naopak. Som rada, že sme aj my, žiaci gymnázia, mohli takto aspoň malou štipkou prispieť k pomoci ľudí v núdzi.

Celý článok si prečítate tu: Ani mladí nie sú voči pomoci druhým ľahostajní

p-pomoc gymnazium kk (2)