Mikuláš má rád všetkých

8. decembra 2017 SpKCH
IMG_20171208_130159

Prvý decembrový týždeň zvykne naše príbytky navštíviť Sv.Mikuláš a hovorí sa, že obdarováva hlavne dobré a poslušné deti. V Dome charitas – dennom stacionári sv.Demetera v Údole nás v taký výnimočný deň navštívil nielen sv.Mikuláš, ale aj detičky z miestnej materskej školy s pani riaditeľkou Valentínou Sokolovou. Príjemné stretnutie pri stromčeku a darčeky potešili nielen tých najmenších. Nesmierne veľkú radosť z hravých, veselých a štebotajúcich škôlkarov mali naše babičky. Energia sa nám vekom všetkým míňa, ale takéto okamihy sú nielen balzamom na dušu, ale aj pozitívnou silou prinášajúcou úsmev, pocit šťastia, radosť a harmóniu. Až sa ponúka otázka, ako to, že sú si tak vekovo vzdialení ľudia takí blízki, blízki pri hre, pri rozprávaní, ale aj v trpezlivosti, blízki vo vnímaní drobností života i dôvere v Ježiša Krista. Odpoveď neviem, ale ani nehľadám. Nepotrebujem ju. Stačí mi ten pohľad na zmiešanú skupinku veľkých a malých, sú spolu, vychutnávajú si čaro okamihu, čaro dneška a sú šťastní. Prajem vám všetkým v tento predvianočný čas, aby ste dokázali spomaliť a vnímať. Vnímať človeka ako svojho blížneho, vnímať lásku ako dar a vnímať zajtrajšok ako šancu vybrať sa správnou cestou.

Požehnané a milostiplné sviatky vám praje
Mgr. Dana Spišiaková

received_1723860597684824