Júnové aktivity v Dome Charitas Trstená

pridal: SpKCH | dátum: 8. júla 2019 | kategória: Aktuálne správy

Milá návšteva

Do Národného týždňa charity sme sa zapojili aj my, medzinárodne a to vlastnou prezentáciou života v našom Dome Charitas. Privítali sme rodeného Afričana  priamo z rovníka, žijúceho v Portugalsku a teraz pôsobiaceho v rámci Erazmu v Trstenej.

Svojou jednoduchosťou, prirodzeným správaním, milým úsmevom a šikovnosťou nás veľmi oslovil. Navštevuje predovšetkým základné a stredné školy v našom meste, učí deti tancovať, je trénerom futbalového družstva  žiakov, pôsobí v občianskom združení OZ V.I.A.C a svoj deň má rozplánovaný veľmi efektívne a zmysluplne. Veľkú radosť nám urobil tým, že svoj potenciál, úsmev a charizmu  prišiel odovzdať aj naším seniorom, pre ktorých si pripravil krásnu, stručnú a jednoduchú prezentáciu o svojom živote na rovníku priamo v Afrike. Veselo nám bolo, veselo nám bude a dobre si zapamätáme, že máme sa tak, ako si to sami pripravíme však nehovorí sa nadarmo, že strojcom svojho šťastia sme si sami.

Veru každý deň má zmysel,  každý deň máme za čo ďakovať a svoju kultúru si zachovať.

Oslavujeme život

V tomto mesiaci oslavujeme a gratulujeme našim prijímateľom ku krásnym životným jubileám, navzájom medzi sebou, spolu s príbuznými, iní spolu so starostami z rodnej dediny. Ozaj milé a obdivuhodné, že nám Pán dáva možnosť ďakovať za prežité roky a rozdávať múdrosť šedín do konca svojho života. Život sme zadarmo dostali, preto zadarmo rozdávajme.

Pri  tom všetkom aj naše deti  z okolitých škôl svojím štebotom a energiou nabíjajú našich starkých aj našich zamestnancov.  Sila spoločenstva rastie a duch vanie, preto prosme nech v nás prebýva.

Mgr. Anna Parcová, riaditeľka Domu Charitas Sv. Františka z Assisi