Gaňova Tarnava 2018

pridal: SpKCH | dátum: 3. mája 2018 | kategória: Aktuálne správy

Úspechy žiakov našej Spojenej školy sv. Maximiliána Mária Kolbeho v Spišskej Novej Vsi nás nesmierne potešili, a radi sa s vami o ne podelíme. Žiaci spojených škôl a hostia súťaže sa stretli na už XIII. ročníku krajskej súťažnej prehliadky v prednese poézie a prózy špeciálnych základných škôl Gaňova Tarnava 2018.

Gaňova Tarnava

V priestoroch Spojenej školy, J. Fabiniho 3, Spišská Nová Ves pod vedením riaditeľa školy a predsedu súťažnej prehliadky PaedDr. Ľuboša Bazára a spoluorganizátorom Okresným úradom, odboru školstva, Košice sa stretlo 42 súťažiacich zo 14 špeciálnych základných škôl Košického kraja. Príprava každého ročníka je náročná, no tento ročník je pre nás iste nezabudnuteľný.

Vstupom do Spojenej školy bol každý súťažiaci žiak obdarovaný ceruzou dotvorenou ľudovou stužkou s ornamentami. Každá škola bola obdarovaná farebnou veľkou ceruzou taktiež dotvorenou ľudovou stužkou. Pre každého člena poroty boli pripravené látkové farebné tulipány.

Otvorenie súťažnej prehliadky z veľkým úspechom zvládlo 15 žiakov a žiačok 3.-6. ročníka pod vedením Mgr. Márie Dzurovej a Jaroslava Sagulu, ktorí tancovali a spievali na ľudovú nôtu. Hodnotenie poroty nebolo vôbec jednoduché. Zvládnutie dĺžky textu, dramatickosť prejavu či komunikácia s obecenstvom boli len jednou z mála čím sa porotcovia pri dvojom hodnitení zaoberali. Ich dlhoročné skúsenosti však nesklamali a 20 ocenených žiakov je tomu dôkazom. A medzi ocenenými sme práve aj my a naši šikovní žiaci.

Blahoželáme a tešíme sa z úspechu.