Dobrovoľníctvo v Spišskej katolíckej charite

4. júla 2018 SpKCH
dobrovonictvo

Na veku nezáleží

Kristína, 35 rokov, dokáže v charitných zariadeniach na Orave pomôcť takmer so všetkým. Pred Vianocami pravidelne cez sociálne siete oslavuje ľudí a zabezpečuje darčeky pre detičky a ich mamy v charitnom zariadení. Počas roka nájde dobrodincov, ktorí poskytnú spotrebiče, oblečenie, drogériu, hračky alebo aj kočiar či plienky pre klientov.

Do dobrovoľníckej činnosti sa zapája aj šikovná 68-ročná dôchodkyňa z Liptovského Mikuláša. Pravidelne navštevuje charitné zariadenie a vypomáha klientom v dielni, kde robí ručné práce, no s radosťou sa postará aj o deti.

dobrovolnictvo

Gymnazisti s dobrovoľníckym srdcom

Ani mladí nie sú voči pomoci druhým ľahostajní. Žiaci Gymnázia P. O. Hviezdoslava v Kežmarku sa venujú mimoškolským aktivitám aj pomoci pri rozdávaní balíčkov v rámci Potravinovej pomoci. Druháci spolu so zamestnancami Spišskej katolíckej charity navštívili rómske osady v kežmarskom okrese. “Cítila som sa nápomocná. Mala som dobrý pocit, že konám niečo prospešné. Myslím si, že je to dobrý druh pomoci, na vlastné oči som videla ľudí a hlavne deti, ktorí pomoc naozaj potrebujú a zaslúžia si ju.” hovorí žiačka gymnázia. Mnohí ľudia považujú svoje dobré životné podmienky za samozrejmosť, no pri iných je to práve naopak. “Som rada, že sme aj my, žiaci, mohli takto aspoň malou štipkou prispieť k pomoci ľudom v núdzi,” hovorí 18-ročná gymnazistka Laura.

ciara 02

ciara
casopis charita

Časopis CHARITA

ČÍSLO 1. // ROČNÍK XXVI // MÁJ 2018

V časopise Slovenskej katolíckej charity sa dočítate nie len o dobrovoľníctve, ale aj o iných zaujímavých témach.

Časopis online: CHARITA (alebo kliknutím na obrázok)