Deň detí v DCH sv. Hildegardy z Bingenu v Rabči

11. augusta 2017 SpKCH
mdd rabca (1)

Medzinárodný deň detí  je sviatok detí, ktorý sa oslavuje zvyčajne 1. júna. Je venovaný hlavne našim najmenším. Deň, ktorý dospelí venujú detskému svetu, detským hrám, radostiam a detským srdiečkam.  O tieto Božie deti sa musíme s láskou starať a chrániť ich, nedovoliť, aby im niekto ubližoval alebo ich týral. Sú ako kvety zeme, ktoré treba pestovať, starať sa o ne, aby nezahynuli. V našom zariadení núdzového bývania v Rabči sme MDD tento rok oslávili dvakrát, okrem 1. júna sme si tento krásny deň zopakovali aj v čase prázdnin, našim detičkám zažiarili očká. Veľmi sa potešili rôznym darčekom, sladkostiam, opekačke a bohatému programu, ktorý im pripravili naši dobrodinci a dobrovoľníci. Postarala sa o to naša dlhoročná dobrovoľníčka Mgr. Katka Tomulcová zo SOŠ Námestovo a jej študentky, Zuzana Polhorská s Milošom a s Veronikou, tiež traja Mimoni z občianskeho združenia „Z lásky k deťom“.

Pani Katka napísala projekt Spojme sa pre dobrú vec 2017 s názvom: „Nový krajší domov pre týrané ženy“. Študentkám, našim dobrovoľníčkam, tento projekt prispel k rozvoju sociálneho cítenia a organizačných schopností.

Cieľom projektu bolo vytvorenie oddychovej zóny v našom areáli DCH pre týrané matky s deťmi. Počas jeho realizácie bolo zakúpené rôzne záhradné náradie, bola uskutočnená úprava terénu, jeho skrášlenie výsadbou okrasných drevín a ovocných kríkov.  Pre deti boli zakúpené rôzne hračky, pribudla aj šmýkľavka a hojdačky. Vytvorilo sa pieskovisko a detské ihrisko, kde všetci budú môcť tráviť svoj voľný čas.

Na tento sviatočný MDD, kedy sa naše deti poriadne vyšantili a užili si ho naplno, budú mať stále pekné spomienky, pretože im to budú každý deň pripomínať aj tieto darované veci a hračky. Všetkým dobrodincom a dobrovoľníkom sa chceme srdečne poďakovať a tešíme sa na ďalšie stretnutia s nimi. Nech ich za to dobrý Pán Boh odmení a požehnáva.

mdd rabca (2)
mdd rabca (3)