Deň charity v Starej Ľubovni

pridal: SpKCH | dátum: 16. novembra 2015 | kategória: Aktuálne správy

Spišská katolícka charita v spolupráci s rímskokatolíckou farnosťou a mestom Stará Ľubovňa zorganizovali v nedeľu 15.11.2015 Deň charity. V centre záujmu bol folklórny súbor Rozmarija z Prešova s vedúcou Dankou Kovalčíkovou. Súbor má okolo dvesto členov každého veku. V Starej Ľubovni ich vystupovalo sedemdesiat. Priniesli dobrú náladu a vytvorili radostnú atmosféru.

Deň charity

Ako povedala Iveta Tinathová zo staroľubovnianskej charity: “Prišlo takmer 300 ľudí, predávali sme lístky, niekoľko sme aj rozdali našim dobrodincom, ktorí s nami cítia a pomáhajú nám. Deň charity sme oslavovali už po štvrtý-krát. Prvé tri roky sme stavili na duchovný program: ochotníci z Bardejova zahrali „Judášovu matku“, divadelníci zo Šariša sa predstavili s „Farárom z Arsu“ a tí istí herci o rok neskôr zahrali „Máriu Magdalénu“. Zdalo sa nám, že ľudia by možno chceli aj niečo iné ako duchovný program, nejakú zmenu. Tento rok sme sa rozhodli pre folklór, veď tá radosť z nás má vyžarovať.

Celá príprava tohto podujatia bola to pre nás „nadčasová práca“, chcem preto vyzdvihnúť veľmi kladný postoj kolegov a dobrovoľníkov, ktorí s chuťou pripravovali všetko, čo bolo potrebné. Keď zo vstupného budú nejaké peniaze navyše, použijeme to na skvalitnenie života našich klientov. Myslím si, že sme vyzbierali aj na jeden oxygenátor, ktorý nám bude pripomínať tento čas“, dodala I.Tinantová.