Bojovníčka Jarka a obrovská pomoc zo strany pána riaditeľa Nováčeka zo základnej školy Nejedlého v Spišskej Novej Vsi

28. decembra 2017 SpKCH
jarka_2

Príbeh Jarky sa viac krát prezentoval na verejnosti v rôznych médiách. Jarka je dievčatko, ktoré žije v dome Charitas už 7 rokov. Považuje ho za svoj domov a ľudí v ňom za jeho rodinu. Kým patrila pod DSS jej rodičia nikdy neprispievali. Jarka sa stala charitným dieťaťom. Po zmene legislatívy už patrí pod detský domov. Avšak je dieťaťom nad limit z čoho vyplýva, že je tu opäť bez akéhokoľvek príspevku štátu. Rodičia taktiež neplatia výživné na ňu. V preklade topánky, jedlo, oblečenie, nový rám okuliarov… na každú jednu vec musíme zháňať sponzora. O samotnej službe, ktorá Jarku ženie opäť do mínusu ani nevravím. Je to celé smutné, že toto dieťa nemá nárok naozaj na nič. Práve preto si veľmi vážim čin, ktorý sa rozhodol urobiť pán riaditeľ Mgr. Miroslav Nováček z  Nejedlého školy. Vďaka benefičnej akcii vyzbieral potrebné peniažky a Jarke sa rozhodol zaplatiť liečenie v Kováčovej spoločne s našim opatrovateľom. Neexistujú slová, ktoré by mohli vystihnúť veľkosť poďakovania za našu Jarku. Nemalé poďakovanie mu však patrí, že nám naozaj nikdy neodmietne vziať do školy dieťa zo ZNB. Nie je to jednoduché prijať žiakov v priebehu roka a niekedy vo väčšom počte. Možno ani nie s ukážkovými známkami. Je to naozaj veľká pomoc pre nás ako zariadenie, preto sa chcem aj touto cestou pánovi riaditeľovi veľmi pekne poďakovať.

Mgr. Alexandra Hovancová

Riaditeľka domu Charitas sv. Jozefa