Dom Charitas sv. Jána Almužníka

Adresa: Nová Ľubovňa 775, 065 01 Nová Ľubovňa
Telefón: 052/20 10 119, 0910 842 573
E-mail: michal.filicko@caritas.sk

Špecializované zariadenie je umiestnené v tichom prostredí obce Nová Ľubovňa. Pokojné okolie, blízkosť lesa a potoka Jakubianka vytvára priestor na oddych a príjemné trávenie času.

Samotná stavba a jej architektonické riešenie vytvára dojem rodinného zariadenia. K tomu prispieva aj max. kapacita 31 prijímateľov sociálnych služieb. Dom Charitas sv. Jána Almužníka je zároveň najnovším zariadením Spišskej Katolíckej Charity. Stavba bola ukončená v júli 2017 a zariadenie zapísané do registra poskytovateľov sociálnych služieb 01.01.2017. Pri výstavbe a zariadení boli použité moderné a účelné materiály a technológie. Môžeme sa pochváliť moderným rozhlasovým a kamerovým systémom, veľkorysým spoločenským priestorom poprepájaným s jedno a dvojposteľovými izbami s kúpeľňou.

Klientmi zariadenia sú fyzické osoby s telesným postihnutím, fyzické osoby s mentálnym postihnutím, fyzické osoby s poruchami správania.

Pre každého klienta vypracúvame individuálny výchovno-vzdelávací plán v oblastiach sebaobsluhy, motoriky, vedomostí, komunikácie, pracovných zručností, náboženstva, so skupinami s maximálnym počtom päť detí pracujeme individuálnou formou a metodikou prispôsobenou ich mentálnym a fyzickým schopnostiam, Spolupracujeme so Spojenou školou internátnou v Starej Ľubovni, ktorú klienti navštevujú, so špeciálnymi pedagógmi, psychológmi a odbornými lekármi s cieľom zabezpečiť čo najkvalitnejšie služby.