Dom Charitas sv. Františka z Assisi

Adresa: Zápotoční 569, 028 01 Trstená
Telefón: 043/53 93 782, 0904 224 320
E-mail: anna.parcova@caritas.sk

Zariadenie poskytuje sociálne služby formou celoročného pobytu v Zariadení pre seniorov a v Domove sociálnych služieb ľuďom bez rodinného prostredia, bez sociálnych kontaktov (opustení, osamelí), v terminálnom štádiu života, onkologicky chorým a predovšetkým manželským dvojiciam v dôchodkovom veku hlavne z regiónu hornej Oravy. Celková kapacita je 34 prijímateľov sociálnej služby. Pre troch prijímateľov sociálnej služby sa poskytuje terénna sociálna služba formou denného stacionára.

K dispozícii je ubytovanie v dvojlôžkových a trojlôžkových izbách so samostatnou kúpeľňou, spoločenské miestnosti. Na prízemí sa nachádza kaplnka s Oltárnou sviatosťou, kde každú nedeľu, na sviatky a prvé piatky bývajú sväté omše ,
Súčasťou Domu je nová budova, ktorá slúži pre ubytovanie chodiacim a mobilným prijímateľom sociálnej služby. Zdravotnú starostlivosť o klientov zabezpečujeme v spolupráci s lekármi a inými odborníkmi. O duchovné potreby obyvateľov Domu Charitas dbáme v spolupráci s diecéznym kňazom a rehoľnými bratmi rehole Menších bratov Františkánov.