Kiež by dnes každé dieťa pocítilo, že je milované a malo dôvod na úsmev…

1. júna 2017 SpKCH
P1170444

V duchu tohto hesla sme dnes pre deti z denného pobytu v Dome Charitas sv. Jozefa, deti z detského domova a pre deti zo zariadenia núdzového bývania, ktoré sú súčasťou Domu Charitas, pripravili špeciálny program. Krásne počasie nám umožnilo zobrať všetky deti vonku na dvor, kde boli pre ne pripravené jednoduché úlohy. Program sme rozdelili do dvoch blokov – doobedie bolo venované deťom z detského domova a neškolopovinným deťom z denného pobytu, poobedie patrilo deťom, ktoré k nám prichádzajú po škole. V úvode programu každé dieťa dostalo medailu so svojím menom, na ktorú potom za splnenie úlohy dostalo na každom stanovišti pečiatku. Stanovištia – prekážková dráha, zhadzovanie kolkov, prekladanie guličiek, fúkanie bubliniek, hádzanie guličiek do kruhu a do krabice absolvovali v ľubovoľnom poradí. Deťom sa venovali zamestnanci, ktorí spolu s nimi plnili úlohy a snažili sa vytvárať pohodovú a radostnú atmosféru prostredníctvom úsmevu, spevu a aktívnej prítomnosti. Za získanie šiestich pečiatok deti dostali malú odmenu – džúsik, chrumky, či keksíky. Súdiac podľa spokojnosti detí a ich úsmevov od ucha k uchu veríme, že sa nám podarilo pre nám zverené deti čiastočne toto heslo naplniť.